Wij zijn met kerstverlof van maandag 26/12/2022 tem 8/01/2023. Fijne feestdagen!

Natuurlijke houtvergrijzing

Nieuws / Natuurlijke houtvergrijzing

Natuurlijke houtvergrijzing

Natuurlijke houtvergrijzing

Het Vandenbroucke Window Solutions team gaat elke dag voor topmaterialen. Naast aluminium en PVC bieden wij daarom ook houten profielen aan voor je ramen en deuren. Met zijn natuurlijke en warme uitstraling past hout bij elke huisstijl. Om de authentieke look van hout te behouden, ga je voor een onbehandelde, kleurloze plaatsing. Dan treedt er na een tijdje natuurlijke vergrijzing op. Maar het loont om de natuur zijn gang te laten gaan.

Hout heeft charme

Heel wat houtsoorten zijn geschikt voor de afwerking van je gevel. Daarbij weten onze experten natuurlijk raad. Of je je houten gevelbekleding laat afwerken of niet, ligt volledig in jouw handen. Onafgewerkt hout gaat na verloop van tijd op een natuurlijke manier vergrijzen. Dat gebeurt onder invloed van zon, regen en wind en is dus volkomen normaal. Het is belangrijk om te weten dat een natuurlijke vergrijzing geen indicatie is voor een mindere kwaliteit van het hout. Om de garantie op natuurlijk te vergrijzen schrijnwerk te behouden, dient dit op regelmatige basis behandeld te worden. (zie garantievoorwaarden)

Het effect van natuurlijke houtvergrijzing is stijlvol, maar verschilt wel per houtsoort. Elke soort reageert anders en krijgt dus een specifieke verkleuring. Dat is net zo mooi, omdat dat het eigenzinnige en authentieke karakter van hout weerspiegelt. Het komt bijvoorbeeld door een verschil in lichtinval of andere blootstelling aan vocht. Die onregelmatigheid is typerend voor houten ramen en deuren en geeft je gevel een aangename en charmante look.

Hout leeft

Hout is een materiaal dat leeft. Ons team kan dankzij zijn expertise weliswaar een egale verkleuring bevorderen door het materiaal te behandelen met een voedende olie. Wij staan garant voor een goede ventilatie, omdat ook dat de levensduur van het hout verlengt. Daarnaast is er ook wel wat toeval mee gemoeid. De kans op een egale vergrijzing is bijvoorbeeld groter bij gevels gericht naar het oosten of noordoosten. Maar de natuurlijke verkleuring kunnen we ook volledig tegengaan. Wil je dat je houten gevelbekleding zijn oorspronkelijke tint blijft behouden, dan kleuren we het gewoon in een natuurlijke toon tijdens het afwerken. 

Een natuurlijk vergrijzingsproces geeft je gevel een charmante en warme uitstraling, zoveel is zeker. Maar bij houten ramen en deuren moet je aan meer denken dan enkel het esthetische. Ramen Vandenbroucke helpt je bij de functionele kant van de zaak: keuze van het juiste materiaal, de volledige afwerking en nodige kleuring ervan. Naast de productie en plaatsing laat je ook het onderhoud aan ons deskundig team over. Hoe? Neem vrijblijvend contact met ons op.


 

© Vandenbroucke Window Solutions 2024 Site by Esign