Wij zijn met kerstverlof van maandag 26/12/2022 tem 8/01/2023. Fijne feestdagen!

Je hout verdient onderhoud

Nieuws / Je hout verdient onderhoud

Je hout verdient onderhoud

Je hout verdient onderhoud

Vandenbroucke Window Solutions maakt ramen en deuren op maat van topkwaliteit. De materiaalkeuze voor je ramen en deuren is allesbepalend voor het uitzicht van je woning. En wij gaan enkel voor het beste materiaal. Daarom kan hout in ons gamma niet ontbreken. Hout is een natuurlijk materiaal met een warme uitstraling. Ook al is het duurzaam, je houten ramen en deuren verdienen wel de nodige behandeling. Zo zijn ze bijvoorbeeld beter beschermd tegen zon en regen. Daarnaast verlengt een onderhoud de levensduur.

Waarom beschermen?

Ben je niet zo’n kenner als het op hout aankomt? Ga je wel eens bij vrienden of kennissen te rade voor bouwadvies? Zoek jij het internet af naar inspiratie voor je woning? Vandenbroucke Window Solutions steekt je een handje toe. Nieuwe houten ramen en deuren van Vandenbroucke Window Solutions worden voor plaatsing al deskundig behandeld en gaan daarom jarenlang mee. Toch kan je hout om de tien jaar eens een behandeling gebruiken. Want het krijgt het soms zwaar te verduren. Je moet voor veel op je hoede zijn: vuil, vocht, slijtage, verkleuring, bacteriën, schimmels en insecten.

Hoe ga je tewerk?

Je kiest best een product dat én de kleur van natuurlijk hout behoudt, én de vergrijzing tegengaat. Daarvoor liggen drie opties open: olie, lak of vernis. Onderhoudsolie wordt vaak gebruikt voor parket, maar kan ook perfect op een houten deur of raamomlijsting aangebracht worden. Lak dringt diep in de poriën van je hout. Voor het beste effect breng je eerst een primer aan. Ook vernis is een beschermlaag op het hout, die je twee keer aanbrengt. Het hout krijgt er een licht blinkende schijn door. Het beste moment voor een onderhoud is tijdens een warme en droge periode.

Wil je zelf aan de slag? Volg dan deze stappen:

  1. Reinig het hout met een zeep en spoel grondig af. Laat voldoende drogen.
  2. Controleer op scheurtjes of schilfers. Werk ze indien nodig weg met een schuurpapiertje.
  3. Breng de bescherming met een propere borstel aan. Wrijf steeds in de richting van de nerven van het hout.
  4. Laat altijd voldoende intrekken voor je een volgende laag aanbrengt. Probeer steeds hetzelfde aantal lagen te zetten.
  5. Verwijder overtollig product met een zachte en absorberende doek.

Kan je nog wat expertise gebruiken? Contacteer ons voor een kennismakend gesprek of een vrijblijvende offerte.

© Vandenbroucke Window Solutions 2024 Site by Esign