Wij zijn met kerstverlof van maandag 26/12/2022 tem 8/01/2023. Fijne feestdagen!

Welke bouwstijl past het beste bij mij?

Nieuws / Welke bouwstijl past het beste bij mij?

Welke bouwstijl past het beste bij mij?

Welke bouwstijl past het beste bij mij?

Je gaat bouwen of verbouwen en bent nog volop aan het zoeken welke richting je wilt uitgaan qua stijl. Ben je fan van een traditionele pastorie of is een minimalistische moderne bebouwing toch meer jouw ding? Wij bieden jou een blogbericht vol ideeën en inspiratie. Hier volgen enkele bouwstijlen op een rijtje.
 

Landelijke bouwstijl

Wanneer je voor deze soort bebouwing kiest, opteer je automatisch ook voor rust. Je zoekt naar het perfecte plekje op het platteland waar je één kan worden met de natuur.
Daarom is een (ruime) tuin een must voor jou. Een plek waar je kan genieten in alle sereniteit én met de nodige privacy.

De landelijke woning wordt vaak omgeven met steenstrips, vergezeld met een authentiek karakter. De afwerking gebeurd regelmatig met ronde deuren en ramen in combinatie met rustieke elementen. Bijvoorbeeld  door middel van charmante huisverlichting of een vensterluikje. De houten ramen van Ramen Vandenbroucke kunnen een ideale combinatie van deze beide aspecten zijn. Lees hier meer.

Je bent iemand die gezelligheid en warmte op nummer één plaatst. ’s Avonds steek je graag de kaarsjes aan die je knusse woonkamer opfleuren. Je houdt van comfort en een stijlvolle inrichting.
Klinkt deze beschrijving je niet vreemd in de oren? Dan is een landelijke bebouwing voor jou gemaakt.

Klik hier en ontdek een van onze landelijke projecten!
 

Klassieke bouwstijl

In deze bouwstijl zijn er veel variaties mogelijk die één voor één een traditioneel en tijdloos karakter met zich meedragen. In de architectuur vind je vaak symmetrie terug met weinig tot geen tierlantijntjes. De klassieke bebouwing is door het gebruik van bakstenen als wandbekleding kwalitatief, duurzaam en effectief. Desondanks wordt deze bouwstijl toch vergezeld van een warme uitstraling.

Deze stijl wordt ook gedragen door herenhuizen, fermettes en piramide- of pastoriewoningen. Herken je jezelf in deze woorden? Dan is een klassieke woning hét idee voor jou! Deze link geeft je een goed beeld van de bovenstaande omschrijving: http://bit.ly/2GueanS

Ben je fan van het tijdloze, authentieke design en wil je je klassieke woning verrijken  met een klassevolle touch? Lees dan zeker onze brochure over onze exclusieve Autentica-ramen.
 

Moderne bouwstijl

Modern wonen wordt gekenmerkt door strakke lijnen. De woning is dikwijls gebouwd als kubus met een plat dak. Er wordt ook gesproken van een aparte dynamiek, door het spelen met vormen en dieptes. Een groot deel van de gebouwen heeft als voorgevel een massief vlak en de achtergevel is daarbij volledig bedekt met ramen.

Een belangrijk gegeven bij de moderne woningen is een goede oriëntatie. Door de grote raampartijen en vele lichtinval is het zeker leuk als je woning gericht is naar het zuiden. Je woning warmt zo op en je bespaart ook nog eens energie!

Ben je iemand die de gevels zou overtrekken met pleisterwerk? Of ben je een toch een voorstander van stenen gevels? Ga je steevast voor vernieuwende materialen die niet iedereen zou gebruiken bij de opbouw van hun woning?
Sounds familiar? Ben je een durver, hou je je niet graag aan de voorgeschreven regeltjes en zit er een minimalist in jou verscholen? Dan zal je je zeker thuis voelen in een moderne woning.

Bekijk hier een voorbeeld!
 

Eigentijdse bouwstijl

Ligt jouw hart meer bij een strakke bebouwing met een uniforme baksteen en opstijgend dak, dan kan je jezelf zeker vinden in de eigentijdse woning. Het is de ideale combinatie van de modern en klassieke bouwstijl. Met zijn weinige versieringen, rechte ramen en deuren zorgt ze voor een evenwicht waarin veel mensen zich kunnen vinden.

Kleur je niet graag buiten de lijntjes en ben je op zoek naar iets eenvoudig? Waar wacht je nog op? Een eigentijdse bebouwing is wat je nodig hebt.

Nog niet volledig duidelijk? Klik dan door op deze link: http://bit.ly/2pfLR4u en aanschouw één van onze eigentijdse projecten.
 

❇❇❇❇❇❇❇❇❇❇❇❇❇❇❇❇❇❇❇❇❇❇❇❇❇❇❇❇❇❇❇❇❇❇❇❇❇❇❇❇❇❇❇
 

Is er nog twijfel over het perfecte kleur voor jouw ramen of deuren? Maak dan zeker gebruik van onze kleurensimulator. Deze vind je hier: http://bit.ly/2G796FU


Bouwstijl gekozen en ben je vervolgens op zoek naar een officiële plaatser van je toekomstige ramen of deuren?  Contacteer dan Ramen Vandenbroucke en wij helpen je met veel plezier verder.

© Vandenbroucke Window Solutions 2024 Site by Esign